fredag den 16. september 2011

Flødeboller






I mandags kastede vi os ud i den opgave, at lave hjemmelavede flødeboller. Det var super sjovt, og udfordrende. I den oprindelige opskrift stod der rigtigt, at flødebollerne skulle i ovnen i 2 min, så det der hvide blev lidt stivere, men det ødelagde virkelig flødebollerne, så det har vi ikke taget med. God fornøjelse! 



Hjemmelavede flødeboller

(30 stk.)

 
500 g Rå Marcipan
300 g sukker(helst hvidt)
1 dl vand
150 g past. æggehvider
300 g Mørk chokolade

 Marcipanbunde

En rulle marcipan skæres i 30 skiver, lægges på bagepapir og bages ved 180 °Ci 5 – 8 min.

Guf
300 g sukker og 1 dl vand koges op og koger i 2 min. 150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt. Guffet piskes stift med en hånd-mikser ved middel hastighed i ca. 15 min.Guffet sprøjtes på marcipanbundene med en plastikpose. Flødebollerne skal stå og køle lidt af, så de får en lidt fast overflade. Efter afkøling dypper du flødebollerne forsigtigt, i det smeltede mørke chokolade. 








Ingen kommentarer:

Send en kommentar