Igår lavede jeg disse lækre cupcakes til min klasse, fordi vi havde sådan noget kagedag. For en uge siden lavede jeg dem også, hvor de virkelig lykkedes. Der lavede jeg så også to andre frostinger til. Da dem jeg lavede her igår ikke blev så fine, blev jeg lige nødt til at dele billedet fra sidste gang jeg lavede cupcakes! De har en utrolig lækker smag, og hvis du elsker chokolade er denne her opskrift lige noget for dig!
Opskrift (12 stk)
100 g mel
20 g usødet kakao
140 g sukker
1 ½ tsk. bagepulver
lidt salt
40 g blødt smør (helst usaltet)
1,2 dl letmælk
1 æg
1 tsk. vaniljesukker
50 g hakket mørk chokolade 70%
100 g mel
20 g usødet kakao
140 g sukker
1 ½ tsk. bagepulver
lidt salt
40 g blødt smør (helst usaltet)
1,2 dl letmælk
1 æg
1 tsk. vaniljesukker
50 g hakket mørk chokolade 70%
Chokolade frosting:
300 g flormelis
100 g blødt smør (ikke margarine, og helst usaltet)
0,4 dl letmælk
50 g smeltet mørk chokolade 70%
300 g flormelis
100 g blødt smør (ikke margarine, og helst usaltet)
0,4 dl letmælk
50 g smeltet mørk chokolade 70%
Forvarm ovnen til 170 grader.
Pisk smør, mel, sukker, kakao, bagepulver og salt med en elmikser, til alle ingredienser er blandet sammen.
Pisk mælk, æg og vaniljesukker sammen i en anden skål og bland de to skåles indhold sammen. Pisk til en glat konsistens opnås. Vend den hakkede chokolade i dejen.
Put papirsforme i en metalmuffinsform (behøves ikke) og fyld formene 2/3 op til kanten. Bag 20 – 25 minutter og lad cupcakes afkøle inden frostingen smøres på.
Smelt chokoladen til frostingen og lad den køle af, den skal være stuetemperatur inden den røres med de øvrige ingredienser.
Pisk flormelis og smør og tilsæt mælken.
Pisk den smeltede chokolade i – jo længere frostingen piskes, dets lettere bliver den. Sprøjt frostingen på de lækre muffins, med en sprøjtepose eller en normal plasticpose. Sprøjteposer kan købes i Bing og bong for en 10'er, og fungerer helt fint.
Pisk smør, mel, sukker, kakao, bagepulver og salt med en elmikser, til alle ingredienser er blandet sammen.
Pisk mælk, æg og vaniljesukker sammen i en anden skål og bland de to skåles indhold sammen. Pisk til en glat konsistens opnås. Vend den hakkede chokolade i dejen.
Put papirsforme i en metalmuffinsform (behøves ikke) og fyld formene 2/3 op til kanten. Bag 20 – 25 minutter og lad cupcakes afkøle inden frostingen smøres på.
Smelt chokoladen til frostingen og lad den køle af, den skal være stuetemperatur inden den røres med de øvrige ingredienser.
Pisk flormelis og smør og tilsæt mælken.
Pisk den smeltede chokolade i – jo længere frostingen piskes, dets lettere bliver den. Sprøjt frostingen på de lækre muffins, med en sprøjtepose eller en normal plasticpose. Sprøjteposer kan købes i Bing og bong for en 10'er, og fungerer helt fint.
- Klara
Ingen kommentarer:
Send en kommentar